modern45

Het doel van AquariaDesign is om u als aquariaan zo volledig mogelijk van dienst te zijn. Daarom bieden wij naast de aquaria ook een volledig assortiment met aquariumbenodigdheden aan.

Er is de mogelijkheid voor het afnemen van een compleet aquariumpakket inclusief aquarium, lichtkap, meubel en alle benodigdheden die het aquarium nodig heeft om er met zo min mogelijk onderhoud van te kunnen genieten. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om bij een aquarium de benodigdheden naar persoonlijke smaak en inzicht samen te stellen. Voordat u een keuze maakt zullen we u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden.

Classic corner

Hart van het aquarium
Wij van AquariaDesign zien het filtersysteem als het hart van het aquarium. Zonder een gedegen filter kan een aquarium niet overleven. Helaas worden er bij aquaria vaak filters verkocht met ondercapaciteit, wij vinden overcapaciteit beter. Zie het zo: als uw hart niet voldoende capaciteit heeft voor uw lichaam, dan kunt u toch ook niet optimaal functioneren?

Filters op maat
Er zijn meerdere filtermogelijkheden, naast de buitenfilters van gerenommeerde merken als Eheim en JBL kunnen we ook complete biologen aanleveren. Gekeken wordt naar de grootte, type vissen dat gehuisvest wordt en de plek van het aquarium. Verder houden we rekening met een zo energiezuinig mogelijk systeem. Aan de hand van deze informatie wordt een filtersysteem aan u voorgelegd.

jmb_ledverlichting-1-450x600

Verlichting van het aquarium
Ieder onderdeel van een aquarium is essentieel voor het goed functioneren van het aquarium. Zo draagt ook de verlichting bij aan het creëren van het pronkstuk dat u voor ogen heeft.

De verlichting van een aquarium wordt bepaalt aan de hand van uw keuze voor het biotoop, oftewel de inhoud van het aquarium. Wilt u vissen uit de Amazone, het Malawimeer, de zee of iets heel anders? Wellicht een mooie plantenbak? De (LED) verlichting wordt samengesteld nadat u heeft aangegeven wat er gehuisvest wordt in het nieuwe aquarium.

LED verlichting
Wij gebruiken LED verlichting van JMB, deze heeft naar onze mening de beste prijs-kwaliteit verhouding als gekeken wordt naar lichtsterkte, levensduur en energiezuinigheid. Natuurlijk is het ook mogelijk om TL verlichting boven het aquarium te hangen, echter de voorkeur van AquariaDesign gaat uit naar het gebruik van LED.

eheim-heater-3

Temperatuur aquariumwater
Veel aquarianen zijn de hobby begonnen met een goudvis of guppen in een klein bakje. Een verwarming was hierbij niet nodig aangezien deze vissen prima op koudwater leven. Om een tropisch klimaat in een aquarium na te bootsen wordt het water verwarmd. De temperatuur van het water hangt af van de planten en vissen die gehouden worden, ieder leefgebied heeft namelijk andere temperatuur eisen.

Verwarming mogelijkheden
Om het water op de exacte temperatuur te krijgen zijn er diverse mogelijkheden, zo kan een thermostaat ingebouwd zijn in de pomp of los in het aquarium hangen. Verder wordt er bij plantenaquaria vaak bodemverwarming gebruikt wat zorgt voor meer zuurstof in de voedingsbodem wat de plantengroei bevordert. Met een bijbehorende thermometer kan de temperatuur van het aquariumwater op elke gewenste plek afgelezen worden.

Ook voor een thermostaat geldt dat het beter is om overcapaciteit te hebben. De thermostaten die AquariaDesign gebruikt zijn van Eheim en JBL.

Koeling
Bij een zeeaquarium is het belangrijk de temperatuur niet te hoog op te laten lopen. In de zomermaanden wordt er door veel liefhebbers gebruik gemaakt van een waterkoeler. Ook deze kunnen wij leveren.

decoratie

Vis vriendelijke inrichting
Het leukste gedeelte bij het plaatsen van een nieuw aquarium is de inrichting. De vissen tonen hun mooiste kleuren als ze zich prettig voelen in de omgeving. Het beste is dan ook om de decoratie in het aquarium zoveel mogelijk overeen te laten komen met hoe die in het leefgebied van de gekozen vissen voorkomt.

Discusvissen bijvoorbeeld vinden het prettig om zich op te houden tussen boomstronken en wortels, maar Malawicichliden komen in de natuur voor tussen rotspartijen. Tevens heeft het hout als extra functie dat het water wat zachter wordt waar Discusvissen van houden ten opzichte van harder water bij Malawicichliden.

Natuurgetrouw aquarium
Verder kan er bij decoratie gedacht worden aan de bodembedekking en een achterwand. Beide ook erg belangrijk voor het op het gemak stellen van de vis. Indien geen achterwand wordt gebruikt hebben de vissen minder rust en bij een bodembedekking dient gekeken te worden naar het gedrag van vissen in de natuur.

AquariaDesign heeft hout, achterwanden, stenen, bodembedekking etc. etc. op voorraad om uw aquarium zo natuurgetrouw mogelijk in te richten.

dirty-fish-tank-crop

Onderhoud is bijhouden
Met de techniek die AquariaDesign aanbiedt bij uw nieuwe aquarium is  een basis gelegd om het aquarium zo mooi mogelijk te houden. Direct na de inrichting ziet alles er mooi en fris uit, dat wilt u natuurlijk ook zo houden. Helaas bestaat een volledig onderhoudsvrij aquarium niet, daarom bieden we onderhoudsspullen aan om het aquarium in goede conditie te houden.

Bij aquariumonderhoud is voorkomen altijd beter dan genezen. Twee wekelijkse onderhoudswerkzaamheden zijn onder andere: bodem afzuigen, ruiten poetsen en water verversen.

Onderhoudspakket
Ons aquariumonderhoudspakket bevat alles wat nodig is om uw nieuwe aquarium mooi te houden. Te denken valt onder meer aan een algenmagneet, stofzuiger, testsetje, plantentang etc. Alles op het gebied van aquariumonderhoud is leverbaar.